Het lichaam is een perfecte machine…
Als de auto van een goede fabrikant is, met kwaliteitsonderdelen (onze genen, erfelijke factoren), is de kans groter dat hij langer meegaat. Als je normaal rijdt, botsingen en kritieke situaties vermijden (je voedt je lichaam gezond, matig leven, sporten…) gaat het langer mee.
Als het kapot is, kan het gerepareerd worden (door de manier van leven, het dieet te veranderen), maar de mentaliteit moet ook veranderd worden. Als je na de therapie doorgaat zoals voorheen, ga je weer terug naar hetzelfde, met een groter risico dat het weer kapot gaat, omdat het systeem al een keer ontregeld is geweest.
Rijstijl en houding ten opzichte van de auto (geluksfactor – hoe je leeft, voldoening in het leven, houding ten opzichte van stressvolle situaties, liefde, relaties met anderen…) is de belangrijkste factor.
Mensen stellen werk, gezin en andere verplichtingen vaak boven gezondheid. Met de constante activiteit om ons heen, hebben we de neiging om ons te concentreren op externe verantwoordelijkheden en volledig te negeren wat er IN ons omgaat.
Maar als je lange tijd niet luistert naar wat je lichaam fluistert (als je het rode lampje op het dashboard negeert), bouwt de angst langzaam op, totdat het lichaam om je aandacht begint te schreeuwen.

Luister naar wat je lichaam je vertelt!
Als ons lichaam ons een signaal geeft dat we honger hebben – we eten, als we slaperig zijn – slapen we…
Maar als we hoofdpijn hebben – we nemen een pil, als we bloed in onze urine hebben – we rennen naar de dokter, als we huiduitslag krijgen – brengen we crèmes aan (bij voorkeur de duurste).
We denken niet dat dit een signaal is dat er problemen zijn ontstaan.
In de snelle wereld van vandaag is het veel gemakkelijker om signalen uit te schakelen met tabletten, dan stilstaan en na te denken over waarom iets pijn doet.
Wanneer we iets ongewoons ervaren, vertelt het lichaam ons dat het uit balans is. Wanneer interne problemen zich in de loop van de tijd opstapelen, moeten we de problemen van binnenuit oplossen. Wanneer we voor langere tijd meer verantwoordelijkheden op ons nemen dan we aankunnen, treedt ziekte op.
Van tijd tot tijd is het nodig om een pauze in het leven te nemen, te rusten, veranderingen aan te brengen voordat het lichaam tot het uiterste wordt gedreven, alle verplichtingen te negeren en jezelf en gezondheid te wijden.
Ik ben geen dokter (https://avramovic.nl/?page_id=292), maar ik weet dat de meeste signalen die het lichaam afgeeft, kunnen worden genezen door het dieet te veranderen.

U vergist zich als u denkt dat verhoogde bloeddruk, hartritmestoornissen, osteoporose en diabetes een integraal onderdeel zijn van de tweede levenshelft. De genoemde ziekten zijn precies de manier waarop je lichaam de aandacht op zichzelf wil vestigen.
Het veranderen van ongezonde gewoonten zoals koffie, sigaretten en alcohol (vervang rood vlees door witte of lactosevrije melk) is niet voldoende om gezondheid te bereiken.
In plaats van alleen naar je eigen gedachten, plannen en zorgen te luisteren, doe je een snel zelfonderzoek van je lichaam en vraag je jezelf af of er iets is dat je zorg en aandacht nodig heeft. Je kunt dit altijd en overal doen. Als je het moeilijk vindt om “in je zieke lichaam te zijn”, betekent dit gewoon dat je te veel in je gedachten leeft.
Als je eenmaal leert luisteren naar je lichaam, kun je ervan gaan leren.
Het is belangrijk om te begrijpen dat er niet zoiets bestaat als een magische remedie, hoe hard je er ook naar zoekt – je zult het niet vinden.
Er zijn geen toverdrankjes die onze problemen zullen oplossen terwijl we doorgaan met het (te veeel) eten van brood, cake, kaas, vlees en het drinken van giftige sappen. Alles hangt van ons af.
Laten we kranten, televisie, negatieve mensen vermijden en meer tijd besteden aan glimlachen, in de natuur, met dieren… https://avramovic.nl/?product_cat=terug-naar-je-eigen-natuur

Laat onze gedachten mooi en sterk zijn, want op die manier zullen we mooi en sterk zijn.
Met een verandering van voedingspatroon kunnen we niet één ziekte behandelen (zoals bij medicijnen wel het geval is), maar het hele lichaam in één keer.
Onze drijvende energie zijn geen eiwitten en dierlijke vetten, maar glucose uit fruit. Alleen iemand die de werking van het lichaam op cellulair niveau begrijpt, kan een discussie aangaan over wat onze drijvende energie is. Vandaag de dag, met beschikbare microscopen waarmee we (zelfs voor amateurgebruik) tot duizend keer kunnen vergroten, we bespreken geen meningen – alleen feiten.
Net als een koe, olifant of giraffe maakt ons lichaam eiwitten uit aminozuren uit levend plantaardig voedsel. Energie is nodig voor alles wat er in de lichaamscellen gebeurt, en dat is glucose uit levend plantaardig voedsel of van rauwe honing (https://avramovic.nl/?product_cat=honingproducten).
Geen enkel levend wezen op de planeet kookt voedsel behalve wij (en verandert geen koolhydraten in zetmeel).
Als we onze volheid hebben bevredigd met gekookt voedsel, betekent dit niet dat we kracht hebben, want na gekookt voedsel voelen we ons traag en moe, juist vanwege het gebrek aan glucose dat niet in gekookt voedsel zit. Gekookt zetmeelrijk voedsel kunnen we niet als energie gebruiken, maar het lichaam probeert met behulp van enzymen vervormde koolhydraten (glucose, fructose en sucrose) te gebruiken, wat een extra reden is voor vermoeidheid na gekookt voedsel.
Ons lichaam bestaat uit 100 biljoen levende cellen, waaronder botten, spieren, bloed… elke lichaamscel heeft mitochondriën waarin (uitsluitend) glucose wordt verbrand, die de nodige energie creëert voor de aanmaak van eiwitten volgens ons DNA uit aminozuren.
Daarom hebben we helemaal geen eiwitten nodig, maar alleen aminozuren, want bijvoorbeeld – een paard maakt eiwitten voor zijn spieren aan uit gras en denkt niet na over welk gras het moet eten om alle aminozuren te verzamelen, maar eet wat beschikbaar is.
Dit is precies hoe we onszelf moeten voeden – volg het rijpingsseizoen zonder bang te hoeven zijn dat we bepaalde aminozuren, mineralen of vitamines tekort komen, omdat de vruchten die we eten mineralen bevatten die vlak daarvoor een integraal onderdeel van de aarde waren, en glucose en zuurstof zijn de eindproducten van fotosynthese. We krijgen vitamines uit verschillende bronnen, beginnend bij de zon en eindigend bij bacteriën in onze spijsvertering, en natuurlijk met de nadruk op groenten en fruit.
Onze lichaamscellen worden voortdurend vervangen
door de nieuwe, met behulp van het DNA-recept dat in elk van onze lichaamscellen is opgeslagen. Alles wat leeft in de wereld heeft een DNA-recept.
Als we onszelf bijvoorbeeld snijden, worden er nieuwe cellen gemaakt van cellen in de buurt die het gat opvullen. Hetzelfde geldt wanneer een bot barst, nieuwe worden gemaakt van nabijgelegen cellen om het gat te vullen. Of wanneer we het lichaam blootstellen aan de zomerzon, kunnen we merken dat de huid loslaat – het is gewoon de manier waarop het lichaam oude cellen kwijtraakt terwijl het nieuwe aanmaakt.
Bij het gebruik van spieren ontstaan microtranen, die we aanvullen met eiwitten die ons lichaam aanmaakt uit aminozuren uit levende plantenvoeding. Ons lichaam kan geen dierlijke eiwitten gebruiken omdat ze niet volgens ons DNA-recept zijn aangemaakt.
Om nieuwe gezonde cellen aan te maken, heeft ons lichaam dus energie (glucose uit fruit, rauwe honing…) en materiaal nodig waaruit onze lichaamscellen bestaan. Zo vervangen we oude zieke cellen en genezen we ziekten. Gaat het om vergeten (dementie) – dan zijn het hersencellen, gaat het om diabetes – dan zijn het bètacellen van de alvleesklier… en zo kunnen we eindeloos opsommen.

Om nieuwe cellen aan te maken, hebben we levende mineralen uit de aarde nodig, vitamines die worden aangemaakt door fotosynthese, enzymen die ons helpen bij de spijsvertering, antioxidanten die ons lichaam reinigen en aminozuren waar ons lichaam eiwitten van maakt. Al het bovenstaande is te vinden in een verscheidenheid aan levend plantaardig voedsel.
Verse plantenvoeding is de beste bron van de noodzakelijke ingrediënten, maar een groot aantal is ook te vinden in honingproducten (https://avramovic.nl/?product_cat=honingproducten) en in medicinale planten (https://avramovic.nl/?product_cat=kruiden-tincturen)
Gekookt voedsel is dood!
In gekookt voedsel zit geen glucose (energie) die elke cel in ons lichaam aandrijft, geen enzymen of vitamines, geen antioxidanten en aminozuren zijn vervormd, onherkenbaar en onbruikbaar.
De hoeveelheid maaltijden wordt bepaald door ons lichaam in verhouding tot de benodigde energie, want als we geen energie hebben, hebben we honger.
Het is belangrijk dat we niet eten uit verveling, maar uit noodzaak.
Bijvoorbeeld, als we een sinaasappel eten, hebben we o.a. calcium en glucose in het lichaam gebracht. En insuline is een hormoon dat glucose aflevert aan elke cel in ons lichaam. Alles werkt zonder onnodig energieverbruik.
Wanneer we levend plantaardig voedsel eten, hebben we aanzienlijk minder voedsel nodig in vergelijking met dood gekookt voedsel. Dit komt omdat als we gekookt voedsel eten, het lichaam zich bezighoudt met het repareren van koolhydraten (zetmeel) en hierdoor krijgen we te laat energie en tegelijkertijd het signaal dat we vol zitten.
Van jongs af aan wordt ons geleerd dat fijnproevers een speciale klasse mensen zijn die genieten van eten en de manier waarop voedsel wordt bereid, hoewel het beter zou zijn als ons werd geleerd om van het leven te genieten.
Hoe kan iemand een moment van plezier in eten verkiezen boven gezondheid, en dan op zoek gaan naar een remedie voor slechte leefgewoonten?
Het heeft geen zin om bang te zijn voor een plotselinge verandering in voeding en levensstijl. We moeten bang zijn voor langzame veranderingen, want hoe sneller we afkomen van levensgewoonten die ons ziek maken, hoe eerder we het herstelproces zullen starten.
Het voedsel dat we eten kan zowel vergif als medicijn zijn. Wij kiezen zelf voor ziekte of gezondheid.
We zijn allemaal geboren met een paar kilo, het verschil met het gewicht van vandaag is het voedsel dat we aten. Voeding heeft dus een fundamentele invloed op het afbreken van het DNA van onze lichaamscellen. Of – door het maken van de juiste keuze, kunnen we zorgen voor de vervanging van cellen zonder DNA-schade.
Een eenvoudige levensbehoefte is levend plantaardig voedsel. In feite zouden we moeten leren eten om te leven, niet leven om te veel te eten.
Daarom is het belangrijk om het leven en de voeding niet ingewikkeld te maken, maar te vereenvoudigen. Als je honger hebt, eet dan een watermeloen of kersen of amandelen als lunch… of wat er ook in het seizoen is.
Even stil staan. Terug naar onze oorspronkelijke natuur. Weg van de drukte en het moeten. Connecten met jezelf, anderen en de omgeving – https://avramovic.nl/?product_cat=terug-naar-je-eigen-natuur
Het leven is mooi – als we gezond zijn, is het nog mooier!

*Gezien het feit dat we in een wereld leven waar medicatie en chirurgie de enige legale medicijnen en behandelingsmethode zijn, dient u uw arts te raadplegen voordat u wijzigingen aanbrengt in de behandelingsmethode.
No responses yet