Honing is zeker een gezonde voedingskeuze.
Helaas is het tegenwoordig erg moeilijk, bijna onmogelijk om echte (rauwe) honing te vinden omdat de bijen gevoed worden met suikerstroop. Ook is het noodzakelijk dat er minimaal drie kilometer in de buurt van de bijenkorven geen bron van vervuiling is.
Honing is een stof waarvan de chemische samenstelling heel dicht bij menselijk bloed ligt.
Het is bekend dat minerale stoffen die in onbeduidende concentraties in het lichaam worden aangetroffen een uiterst belangrijke biologische rol spelen. Door hun onderlinge verbinding met een aantal enzymen, vitamines en hormonen, verbeteren ze de gevoeligheid van het zenuwstelsel, weefselademhaling en bloedcirculatie.
Enzymen (die afkomstig zijn van het speeksel van bijen), antibiotische stoffen (lysozyme, inhibine, apidacine) maken echte honing antibacterieel. Daarom is het zowel profylactisch als bij ziekte zo geweldig! Echte honing bevat ook grote hoeveelheden vitamines (A, B1, B2, B6, B12, C, foliumzuur, pantotheenzuur en biotine) en micronutriënten: kalium, chloor, fosfor, magnesium, calcium, ijzer.
Minerale elementen, zoals koper, ijzer, mangaan, zijn belangrijk voor de vernieuwing van het bloed. Gebrek aan ijzer in het bloed veroorzaakt bloedarmoede. Bloedarmoede komt veel voor bij vrouwen en kinderen. Een goed dieet moet minimaal 12 milligram ijzer per dag bevatten. Honing is een soort voedsel dat vrij rijk is aan ijzer. Dit geldt vooral voor donkere honingsoorten. De hoeveelheid kalium, calcium, ijzer, aluminium, magnesium, mangaan en kobalt is hoger in donkere honing dan in lichtere.
Er zijn ook chemische elementen die het lichaam in kleine hoeveelheden nodig heeft, om zo te zeggen, in sporen. Dit zijn koper, jodium, mangaan, kobalt, zink, molybdeen. Al deze anorganische elementen spelen verschillende, maar zeer belangrijke rollen bij de opbouw van het skelet, komen de samenstelling van cellen binnen als de basiseenheden van ons lichaam, dienen als regulatoren van de zuurgraad en werken in het enzymsysteem.
We zien dat hier bijna alle elementen aanwezig zijn die nodig zijn voor onze stofwisseling.
Dit betekent niet dat andere soorten voedsel deze stoffen niet bevatten, maar toch is dit bijenproduct een van de beste bronnen. Omdat moderne voedselverwerking de minerale samenstelling en het biologische systeem verstoort, dat het gebruik van deze elementen bevordert.
Diabetici stoppen vaak alles wat zoet is in dezelfde mand – al bewijzen onderzoeken met honing het tegendeel. Honing stimuleert bijvoorbeeld de alvleesklier om insuline aan te maken, terwijl witte tafelsuiker zorgt voor een verhoogde suikerconcentratie in het bloed en het werk van de alvleesklier vertraagt.
Honing, in zijn ruwe vorm, werd gebruikt als een antibacterieel middel (antibioticum) lang voordat synthetische antibiotica werden ontwikkeld, in culturen over de hele wereld, voor verschillende wonden en ziekten.
Tegenwoordig is wetenschappelijk bewezen dat dit zoete medicijn antibacteriële eigenschappen heeft, dat het huiduitslag, brandwonden en krassen effectief kan genezen, de tanden en mond van bacteriën reinigt, bloedend tandvlees stopt en effectief is bij de behandeling van zweren en blaren. Bij het behandelen van wonden of ontstekingen met dit natuurlijke antibioticum is het erg belangrijk om de juiste honing te kiezen.
Hier zijn de verschillende combinaties van honing en geneeskrachtige kruiden, noten en fruit: https://avramovic.nl/?product_cat=honingproducten
Vanwege de pollen en propolis die erin zitten, evenals een aantal andere geneeskrachtige stoffen, is honing een universeel natuurlijk antibioticum. Het werkt uitwendig en inwendig, versterkt het lichaam en verhoogt de weerstand tegen infecties. Het nadeel is dat het veel calorieën bevat, het mag niet overmatig worden gebruikt en het is zeldzaam om echte, rauwe honing te vinden.
Het goede nieuws is dat je kunt niet veel echte honing eten omdat het vullend en voedzaam is. Je hoeft je geen zorgen te maken over de hoeveelheid, het lichaam zegt gewoon: nu is het genoeg!
We moeten maar leren luisteren naar ons licham en onze instincten
Echte, rauwe honing heeft talloze voedings- en gezondheidsvoordelen. Al deze stoffen ondersteunen het lichaam en immuunsysteem dagelijks en helpen bij de behandeling van vele ziekten. Maar ze zitten alleen in echte, rauwe, en niet in kunstmatige honing. Dus…
Hoe herken je echte honing?
Om te controleren of de honing waar we mee te maken hebben echt is, let dan allereerst op de samenstelling (volgens wettelijke voorschriften) op de verpakking. Als er suiker, glucose-fructosestroop of andere zoetstoffen in de samenstelling zitten, evenals kunstmatige kleurstoffen of andere ingrediënten die ons niet bekend zijn, kan dergelijke honing weer op de plank worden gezet – het is geen echte, natuurlijke honing. Dit heet kunstmatige honing, of eigenlijk suikersiroop. Het zal ons niets goeds brengen, behalve een zoete smaak (zoals dat gebeurt met suiker). Het introduceren van dergelijke kunstmatige honing in het dieet is niet het beste idee – vooral niet in het dieet van kinderen.
De volgende enzymen zijn gedetecteerd in bijenhoning: diastase, invertase, catalase, peroxidase, lipase. In termen van enzymgehalte neemt honing een van de eerste plaatsen in onder voedingsproducten.
Honing bevat organische zuren (appelzuur, wijnsteenzuur, citroenzuur, melkzuur en oxaalzuur). Het bevat ook eiwitten, vitamines, chlorofylderivaten (xanthofylen).
De samenstelling van honing omvat ook zouten van calcium, natrium, kalium, magnesium, ijzer, chloor, fosfor, zwavel, jodium, terwijl sommige soorten honing zelfs radium bevatten.
Tijdens de spectrale analyse van rauwe honing werd vastgesteld dat honing ook zouten van micro-elementen bevat: mangaan, silicium, aluminium, boor, chroom, koper, lithium, nikkel, lood, tin, titanium, zink, osmium.
Direct contact met producenten van honing staat garant voor hoogwaardige producten en diensten.
Om onze klanten de kwaliteit van de gekochte producten te garanderen, bieden we op aanvraag een rapport over de honing die je hebt gekocht, gemaakt door het meest gezaghebbende laboratorium van de Europese Unie: QSI-laboratorium, Bremen, Duitsland, de leider in het kwaliteitsonderzoek van honing met bijna 70 jaar ervaring.
Het rapport bevat de resultaten van laboratoriumtests in meer dan 50 parameters: de honing is niet vervalst, uitsluitend verzameld van Europese honingplanten, heeft geen antibiotica, pesticiden, straling, enz. De stralingsachtergrond wordt gemeten en andere parameters worden geanalyseerd volgens de eisen van de EU-wetgeving.
Bovendien gaat elke partij honing vergezeld van veterinaire certificaten en andere documenten die de kwaliteit en oorsprong ervan bevestigen. Al deze documenten maken deel uit van de set van 39 pagina’s.
Het beste is om elke ochtend een theelepel van dit natuurlijke middel op een lege maag in te nemen, in de mond laten smelten. Geniet van de smaak en energie die je voelt.