Sint-janskruid maceraat (Hypericum perforatum / Kantarion)

6,4510,45

Ingrediënten:

  • Sint-janskruid (Hypericum perforatum / Kantarion)
  • Koudgeperste extra vergine olijfolie

Inhoud: 50 / 100 ml, medicijnflesjes met druppelaar

Er zijn hoogwaardige planten gebruikt die niet met chemicaliën behandeld zijn.

Wissen

Beschrijving

Sint-janskruid (Hypericum perforatum / Kantarion) is een uitstekende kruid ter genezen van sneden, open snijwonden en eerstegraads verbrandngen.

Traditionele sint-janskruidolie wordt gebruikt om pijn, reuma, jicht en verwondingen, zwellingen en blauwe plekken te verminderen. Sint-janskruidolie of preparaten op basis van sint-janskruidolie worden uitwendig gebruikt voor verwondingen, ontstekingsprocessen op de huid, brandwonden, voor wondgenezing, insectenbeten, aambeien (hemorroïden), vitiligo (pigment verliezen). Voedt en beschermt de gevoelige huid die vatbaar is voor allergieën.

Het wordt ook gebruikt voor maag- en darmzweren, voor spijsverteringsstoornissen, om de afscheiding van maagsappen te stimuleren en om de spijsvertering te vergemakkelijken. Sint-janskruidolie voorkomt krampen, verlicht een opgeblazen gevoel en maagklachten. Het wordt gebruikt om pijn bij gastritis te verminderen en om zweren in de maag en de twaalfvingerige darm te genezen. Sint-janskruidolie is verrijkt met vitamine E.

Het veroorzaakt een verhoogde gevoeligheid voor licht (fotosensitiviteit), wat betekent dat mensen die met sint-janskruid worden behandeld, overmatige blootstelling aan de zonnestralen (zonnebaden) moeten vermijden.

Volgens de NVWA  Logo NVWA – Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Kruidenpreparaten met sint-janskruid kunnen de werkzaamheid van verschillende geneesmiddelen verminderen of versterken.

Voor bepaalde geneesmiddelen, bijvoorbeeld antibiotica, HIV-middelen, antikankermiddelen, middelen die de afweer onderdrukken en bewustzijnsverlagende en ‑stimulerende middelen, zijn wisselwerkingen gevonden die een effect hebben op de werking van het geneesmiddel. De wisselwerking kan zeer ernstige gevolgen hebben.

Het is van belang uw arts en apotheker op de hoogte te stellen dat u kruidenpreparaten met sint-janskruid wilt gaan gebruiken of gebruikt. In overleg met de arts of apotheker kan worden besloten of een kruidenpreparaat met sint‑janskruid wel of niet kan worden gebruikt.

Extra informatie

Hoeveelheid

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sint-janskruid maceraat (Hypericum perforatum / Kantarion)” te beoordelen
%d bloggers liken dit: