Honing met kardemom

6,9513,95

Om de spijsvertering te stimuleren en de mond te verfrissen.

Ingrediënten:

  • Meerbloemige nectarhoning 93%. Land van herkomst: Oekraïne
  • Kardemom peulen (Elettaria Cardamomum), gedroogd, gemalen 7%

Verpakking: glazen pot 270gr of 740gr

Artikelnummer: N/B Categorieën: , , Tag:

Beschrijving

Kardemom

heeft een doordringende, maar ongrijpbare smaak. Dit harsachtige kruid is familie van de gember en bevat tevens een vleugje eucalyptussmaak. Het is een fris kruid dat onder andere in speculaaskruiden zit. Kardemom heeft in Aziatische landen bekendheid als traditioneel medicijn.

Het eten van kardemom zou een gunstige uitwerking hebben op maagklachten. Daarnaast zou het de eetlust bevorderen en heeft het een zuiverende werking op de adem.

In de fytotherapie, de moderne vorm van kruidengeneeskunde wordt kardemom voor diverse doeleinden toegepast. Het is eetlustopwekkend, spijsverteringsbevorderend, krampstillend en windverdrijvend. Daarnaast heeft het een ontsmettende werking. Bovendien bezit kardemom over een expectorerende werking; het bevordert ophoesten van slijmen. 

Kardemom is een vrij gezond kruid. Er zitten vooral hoge percentages mineralen in. Dit kruid past goed in een ijzerrijk dieet. Kardemom is een nog rijkere bron van het mineraal mangaan; Mangaan zorgt ervoor dat een sterk enzym dat vrije radicalen elimineert gemaakt kan worden door het lichaam. Overige mineralen die veelvuldig in kardemom zitten zijn: zink, magnesium, calcium, fosfor en kalium. Er zitten ook vitaminen in kardemom, maar deze percentages zijn een stuk lager dan die van mineralen. Vitaminen die nog in redelijke hoeveelheden in het zaadje voorkomen zijn: B1, B2, B3 en B6. Er zit vooral veel vitamine C in.

Honing

is door de geschiedenis heen gebruikt vanwege zijn grote voedingswaarde en geneeskrachtige waarde. Daarnaast is honing licht verteerbaar, heeft een lage calorische waarde, komt snel in het bloed, helpt bij de opbouw van bloed, vernietigt bacteriën … Vitaminen B1, B2, C, B6, B5 en B3, magnesium, kalium, calcium, natriumchloride, zwavel, ijzer, koper, jodium, zink zijn enkele van de ingrediënten in honing.

Laat de honing langzaam in je mond smelten en dan je keel afglijden. Of voeg een theelepel toe aan een kop thee (onthoud dat de temperatuur van de vloeistof niet hoger mag zijn dan 40 graden) en geniet van deze verwarmende, immuunondersteunende drank!

Extra informatie

Hoeveelheid

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Honing met kardemom” te beoordelen